Koulukaukalopalloturnaus

Koulukaukalopallo

 

Jyväskylän alakoulujen (3-4 lk) koulukaukalopalloturnaus järjestetään pe 10.3. klo 8-14 harjoitusjäähallissa. Koulujen ilmoittautumiset  sähköpostilla (jukka.lerkkanen@jyu.fi) Ke 22.2. mennessä.

Joukkueeseen voi kuulua sekä poikia että tyttöjä. Peliaika ja- tapa määrittyvät sen jälkeen, kuinka monta koulua osallistuu tapahtumaan. Pakolliisina varusteina ovat luistimet, kypärä ja häkki. Trio-juniorit lainaavat kaukalopallomailoja ja mv-varusteita osallistuville kouluille.

 

 

Ottelut pelaataan herrasmiespelin ja koulukaukalopallon hengessä. Turvallisuus etusijalla ja siistit otteet kaukalossa: ei taklauksia, huitomisia, mailaan lyöntejä ja mailan nostoja/painamisia.

Ohjaavaa opettajaa pyydetään tuomaan nimilista joukkueensa pelaajista toimitsijoille.

Säännöt ovat yksinkertaistetut kaukalopallon säännöt. Ne korostavat herrasmiespelin henkeä:

 

1. Vastustajaa ei saa pelata mailalla. Kiellettyä ovat esim. mailaan lyönti, mailan nosto, mailan painaminen, huitominen, koukkaaminen.

2. Palloa pelataan polvirajan alapuolella.

3. Taklaaminen ja vastustajan estäminen on kielletty

4. Vapaalyönnit annetaan hyökkäysalueella p-pisteeltä, muutoin rikepaikasta. Rangaistukset ovat 2 minuuttia tai ulosajo. Molemmissa tapauksissa joukkue jatkaa vajaalukuisena. 

5. Peliaika on 1 x 20 minuuttia.

Maalivahdin varusteita (patjat, rintapanssari, räpylät) on mahdollista saada lainaan Trion varustekopilta harjoitusjäähallilta.

Pakollisia varusteita ovat kaukalopallomaila, luistimet, kypärä ja hanskat. Paljain käsin ei saa pelata.

 

Ilmottautuneet:

 

Peliaika 1x 20 minuuttia.